Gå vidare till huvudinnehåll
Tagliatelle Alfredo med soltorkad tomat och bacon
Mari Bergman

Tagliatelle Alfredo med soltorkad tomat och bacon

30 minEnkelt
236,70 kr
4 portioner 36,06 kr per portion
En god vardagsrätt som går snabbt att slänga ihop. Strö över riven västerbottensost före servering.

2 dlVispgrädde
200 gGrön Sparris Fryst
240 gBacon Skivat
150 gSoltorkade Tomater
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSalt
400 gTagliatelle
2 krmSvartpeppar Malen
1 stBroccoli Färsk
50 gRiven Västerbottensost
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Strimla baconet och de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken och skölj och dela broccolin i buketter. Skär varje sparris på längden.

3

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

4

Hetta upp en stekpanna utan fett. Fräs baconet knaprigt. Sila av baconfettet genom en sil och lägg tillbaka baconet i pannan. Tillsätt sedan vitlök, soltorkad tomat och broccoli. Stek i ca 2 min. Slå på grädde och låt det koka ihop 3-4 min. Lägg i den tinade sparrisen mot slutet.

5

Sila av pastavattnet och blanda pastan med baconsåsen. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp i djupa tallrikar och ät.

Näringsvärde: 835 KCAL 26 G PROTEIN 40 G FETT 71 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd