Gå vidare till huvudinnehåll
Cajunkyckling med quinoa, mango och fetasallad
Mari Bergman

Cajunkyckling med quinoa, mango och fetasallad

30 minEnkelt
412,40 kr
2 portioner 62,70 kr per portion
Supersallad med massor av smak! Här kombineras cajunkryddad kyckling med quinoa, mango, fetaost och färska örter - en festlig och ändå lättlagad rätt. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Sallad
1 stLime
40 gFetaost
0,3 dlQuinoa
1 krmSalt
0,5 stChilipeppar Röd
125 gMango Färsk
1 stKoriander - färsk
1 stMynta - färsk
4 mskYoghurt för Matlagning
0,5 stAvokado
25 gSalladslök
1 krmSvartpeppar Malen
125 gGrönsaksmix
Cajunkyckling
300 gFärsk kycklingfilé
2 tskRapsolja
0,5 tskFlingsalt
0,5 tskSpiskummin
0,5 tskMynta - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Sallad: Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skölj den sedan kall.

3

Cajunkyckling: Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, spiskummin, torkad mynta, salt och svartpeppar.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 2 min/sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.

5

Blanda strimlad kål (cooking greens) med den kokta quinoan på ett fat. Toppa med skivad mango, tärnad avokado, strimlad salladslök, strimlad chili, grovhackad mynta och koriander. Pressa över limesaft och krydda med salt och peppar efter smak.

6

Skär kycklingen i skivor och fördela över salladen. Smula över fetaost och ringla lite yoghurt över. Ät och njut!

Näringsvärde: 481 kcal, 45 g protein, 19 g fett, 28 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir