Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk kycklinglasagne med pesto
Mari Bergman

Italiensk kycklinglasagne med pesto

50 minMedel
438,70 kr
6 portioner 41,50 kr per portion
Lasagne, en favorit hos både stora som små! Denna har en härlig twist då den görs på kycklingfärs och varvas med en gudomlig pestosås. Prova! Fler lasagnerecept: Laxlasagne, Barilla lasagne

Sallad
1 krmSalt
1 tskBalsamvinäger
125 gKörsbärstomater
0,5 stGurka
0,5 stIsbergssallat
1 mskOlivolja
Kycklingfärssås
125 gKörsbärstomater
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskBalsamvinäger
1 tskBasilika - torkad
1 mskTomatpuré
1 dlVatten
1 stRödlök
1 tskSalt
500 gKycklingfärs
Pestosås
250 gLasagneplattor
100 gRiven Ost
0,5 tskSalt
100 gPesto Grön
3 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 dlVatten
2 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kycklingfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs ihop kycklingfärs och lök i olja på medelhög värme ca 5 min. Fördela den fint med en gaffel eller slev.

3

Skölj och skär tomaterna i kvartar. Tillsätt basilika, salt, peppar, cocktailtomater, vatten, tomatpuré och balsamvinäger. Låt det puttra ca 5 min.

4

Pestosås: Vispa ihop pesto, creme fraiche, vatten, salt och peppar.

5

Varva pestosås, lasagneplattor, kycklingfärssås och ost i 3 lager. Avsluta med lite pestosås och ost på toppen och sätt in i ugnen ca 30 min.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomater. Skölj och skär gurkan i bitar. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och en nypa salt.

7

Servera kycklinglasagnen tillsammans med sallad.

Näringsvärde: 674 kcal, 30 g protein, 45 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell