Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 msk | Olivolja | |
Kycklingfärssås | ||
125 g | Körsbärstomater | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 dl | Vatten | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Salt Fint | |
500 g | Kycklingfärs | |
Pestosås | ||
250 g | Lasagneplattor | |
100 g | Riven Ost | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
100 g | Pesto Grön | |
3 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 dl | Vatten | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs ihop kycklingfärs och lök i olja på medelhög värme ca 5 min. Fördela den fint med en gaffel eller slev.
Skölj och skär tomaterna i kvartar. Tillsätt basilika, salt, peppar, cocktailtomater, vatten, tomatpuré och balsamvinäger. Låt det puttra ca 5 min.
Pestosås: Vispa ihop pesto, creme fraiche, vatten, salt och peppar.
Varva pestosås, lasagneplattor, kycklingfärssås och ost i 3 lager. Avsluta med lite pestosås och ost på toppen och sätt in i ugnen ca 30 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomater. Skölj och skär gurkan i bitar. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och en nypa salt.
Servera kycklinglasagnen tillsammans med sallad.
Näringsvärde: 674 kcal, 30 g protein, 45 g fett, 38 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfärs Fryst 800g Kronfågel