Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Krispsallat | |
3 dl | Basmatiris | |
Rädissallad | ||
2 msk | Risvinäger | |
1 tsk | Sesamfrö | |
60 g | Salladslök | |
1 msk | Strösocker | |
200 g | Rädisor | |
Koreansk chiliaioli | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Sesamolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Sriracha | |
1 dl | Majonnäs | |
Kycklingbulgogi | ||
700 g | Kycklinginnerfile Fryst | |
2 msk | Strösocker | |
2 tsk | Sriracha | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
4 msk | Japansk soja | |
1 msk | Sesamolja |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kycklingbulgogi: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda ihop alla ingredienserna till kycklingbulgogin till en marinad förutom kycklingen. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg bitarna i marinaden. Låt marinera i minst 20 min eller mer, gärna över natten i kylskåp.
Rädissallad: Skiva rädisorna så tunt som möjligt, gärna på mandolin och skiva salladslöken. Blanda risvinäger och strösocker tills sockret har lösts upp. Häll över rädisor och salladslök, rör om och låt stå och dra i 15 min. Strössla sesamfrön på toppen.
Koreansk chiliaioli: Blanda samman majonnäs, gochujang/ srirachasås, honung, sesamolja och riven vitlök till en aioli.
Kycklingbulgogi: Stek kycklingen till gyllene och genomstekt.
Servera kycklingen med ris, koreansk chiliaioli, rädissallad och salladsblad.
Näringsvärde: 752 kcal, 48 g protein, 36 g fett, 57 g kolhydrater
Bild:
Magnus Skoglöf
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel