Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Smör | |
400 g | Risnudlar | |
2 msk | Japansk soja | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
4 dl | Creme Fraiche Naturell | |
750 g | Färsk kycklingfilé | |
1 st | Hönsbuljong | |
2 st | Lime | |
2 dl | Vatten | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
2 msk | Honung Flytande |
Värm vatten till risnudlarna.
Strimla kycklingen och salta och peppra den.
Välj en stekpanna med höga kanter så att såsen ryms, och stek kycklingen i rikligt med smör så att den får en schysst gyllene färg.
Vispa ihop limesaft och zest (bara det gröna), smulad hönsbuljongtärning, crème fraiche, vatten, soja och honung (gärna en blommig sort) i en skål och häll sen blandningen över kycklingen i pannan. Låt det koka ihop ca 10 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servera de nykokta nudlarna med limekycklingen och strö över hackad persilja.
Receptet kommer ur boken "Hur lätt som helst " av Jessica Frej. Boken ges ut av HarperCollins Nordic.
Bild:
Lina Eidenberg Adamo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel