Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
40 g | Ruccolasallat | |
1 st | Salladsmix | |
30 g | Pinjenötter | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Gurka | |
500 g | Sparris Färsk | |
Dressing | ||
2 msk | Vinäger | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 msk | Vatten | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar |
Rosta pinjenötterna i stekpanna tills de får fin färg. Låt svalna.
Skär av den nedersta delen på sparrisen. Pensla sparrisen med lite olja och grilla runt om i ca 5 min. Sparrisen kan också tillagas i stekpanna. Hetta då upp 2 msk smör i pannan och stek sparrisen mjuk runtom.
Skölj gurkan och dela två gånger på längden. Skär sedan i skivor. Sprid ut salladsblad, ruccola och gurka på ett stort fat.
Mixa dillen med olja och vinäger. Späd ev. men lite vatten och smaka av med salt och peppar.
Lägg ut sparrisen som en sol ovanpå resterande sallad. Ringla dressingen över, och strö avslutningsvis på de rostade pinjenötterna.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria