Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
2 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Dijonsenap | |
1 tsk | Honung Flytande | |
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
240 g | Svarta oliver utan kärnor | |
125 g | Körsbärstomater | |
2 st | Ägg | |
500 g | Laxfilé | |
1 msk | Olivolja | |
600 g | Potatis Fast | |
70 g | Salladsmix | |
1 krm | Salt | |
125 g | Gurka |
Sallad: Tvätta och skär potatisen i klyftor. Koka potatisklyftorna i lite saltat vatten ca 10 min, eller tills de känns färdigkokta. Passa på att koka potatis till recept 3 redan idag.
Koka äggen så att gulan fortfarande är lite mjuk, ca 7-8 min från de att vattnet har börjat koka. Detta varierar lite beroende på spis. Spola dem sedan kalla, skala och skär dem i skivor.
Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Skölj salladen.
Dela varje laxfilé i 4 bitar så att du får stora kuber. Salta och peppra på båda sidor. Stek laxkuberna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min på båda sidor.
Dressing: Vispa ihop olja, balsamvinäger, senap och honung i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Montering: Blanda samman kokt potatis, sallad, tomat, oliver och gurka med dressingen. Lägg upp på ett fat och toppa med lax och ägg.
Näringsvärde: 813 kcal, 36 g protein, 60 g fett, 29 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1