Gå vidare till huvudinnehåll
Sallad nicoise med grillad lax
Mari Bergman

Sallad nicoise med grillad lax

30 minEnkelt
510,80 kr
4 portioner66,40 kr per portion
En sallad nicoise är aldrig fel. Ett tips är att lägga laxen på grillen om vädret tillåter!

Dressing
2 mskVit balsamvinäger
1 krmSalt
0,5 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskDijonsenap
1 tskHonung Flytande
Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
240 gSvarta oliver utan kärnor
125 gKörsbärstomater
2 stÄgg
500 gLaxfilé
1 mskOlivolja
600 gPotatis Fast
70 gSalladsmix
1 krmSalt
125 gGurka
Instruktioner
1

Sallad: Tvätta och skär potatisen i klyftor. Koka potatisklyftorna i lite saltat vatten ca 10 min, eller tills de känns färdigkokta. Passa på att koka potatis till recept 3 redan idag.

2

Koka äggen så att gulan fortfarande är lite mjuk, ca 7-8 min från de att vattnet har börjat koka. Detta varierar lite beroende på spis. Spola dem sedan kalla, skala och skär dem i skivor.

3

Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Skölj salladen.

4

Dela varje laxfilé i 4 bitar så att du får stora kuber. Salta och peppra på båda sidor. Stek laxkuberna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min på båda sidor.

5

Dressing: Vispa ihop olja, balsamvinäger, senap och honung i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Montering: Blanda samman kokt potatis, sallad, tomat, oliver och gurka med dressingen. Lägg upp på ett fat och toppa med lax och ägg.

Näringsvärde: 813 kcal, 36 g protein, 60 g fett, 29 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell