Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Gräddfil | |
200 g | Vanliga Tomater | |
0,5 st | Gurka | |
350 g | Tacochips | |
300 g | Majskorn | |
0,5 st | Isbergssallat | |
0,5 st | Rödlök | |
200 g | Riven Texmexost | |
1 dl | Vatten | |
3 tsk | Spiskummin | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Salt | |
4 tsk | Paprikakrydda | |
1,5 tsk | Strösocker | |
3 tsk | Torkad oregano | |
1 msk | Olivolja | |
2 tsk | Chilipulver |
Tillbehör: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken. Häll av vätska från majsen och lägg upp allt i små skålar.
Tacofärs: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, socker och salt i en liten skål.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs köttfärsen tillsammans med kryddblandningen. Tillsätt vatten när färsen är helt genomstekt och låt det puttra ihop 2 min. Servera färsen på nachochips och toppa med ost, grönsaker och gräddfil.
Tips! Gratinera chips och färs med osten i ugnen och toppa sedan med sallad och gräddfil.
Näringsvärde: 685 KCAL 45 G PROTEIN 36 G FETT 44 G KOLHYDRATER
Gratinera chips och färs med osten i ugnen och toppa sedan med sallad och gräddfil.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria