Nachotallrik med tacofärs grönsaker och ost
Mari Bergman

Nachotallrik med tacofärs grönsaker och ost

30 minEnkelt
283,30 kr
4 portioner40,86 kr per portion
En färgsprakande tex-mex-tallrik med färs kryddad av egengjord tacoblandning som är både godare och nyttigare än den färdigköpta på påse. Gör gärna en dubbel mängd om du vill, och spara i en liten påse till nästa tacofest.

Tillbehör
3 dlGräddfil
200 gVanliga Tomater
0,5 stGurka
350 gTacochips
300 gMajskorn
0,5 stIsbergssallat
0,5 stRödlök
200 gRiven Texmexost
1 dlVatten
3 tskSpiskummin
500 gKöttfärs - Nöt
1 tskSalt Fint
4 tskPaprikakrydda
1,5 tskStrösocker
3 tskTorkad oregano
1 mskOlivolja
2 tskChilipulver
Instruktioner
1

Tillbehör: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken. Häll av vätska från majsen och lägg upp allt i små skålar.

2

Tacofärs: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, socker och salt i en liten skål.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs köttfärsen tillsammans med kryddblandningen. Tillsätt vatten när färsen är helt genomstekt och låt det puttra ihop 2 min. Servera färsen på nachochips och toppa med ost, grönsaker och gräddfil.

Tips! Gratinera chips och färs med osten i ugnen och toppa sedan med sallad och gräddfil.

Näringsvärde: 685 KCAL 45 G PROTEIN 36 G FETT 44 G KOLHYDRATER

Gratinera chips och färs med osten i ugnen och toppa sedan med sallad och gräddfil.

Bild:

Linnea Swärd