Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
300 g | Skivat rågbröd | |
1 st | Äpple Pink Lady | |
0,5 tsk | Salt | |
5 g | Persilja - färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Växtbaserad gurt | |
1 krm | Chilipulver | |
1 msk | Curry | |
400 g | Tofu | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Torkad gurkmeja | |
3 msk | Vegansk majonnäs | |
1 st | Rödlök | |
100 g | Romansallat | |
5 g | Gräslök - färsk | |
0,5 tsk | Ingefära Malen |
Skiva tofun i fyra skivor. Ta fram en skärbräda och lägg en kökshandduk över, placera ut tofuskivorna och vik över handduken. Lägg en skärbräda över tofun och placera något tyngre ovanpå som hjälper till att pressa tofun på vätska. Låt ligga i 10-15 minuter.
Smula ner tofun i en stekpanna och stek i rejält med olja tills alla sidor har fått färg.
Skölj, kärna ur och tärna upp äpplet i små tärningar. Skala och tärna upp rödlöken i små tärningar. Addera detta till stekpannan och stek med cirka 2 minuter på medelvärme tills de mjuknat något.
Lägg allt i stekpannan åt sidan på en tallrik för att svalna.
Blanda ihop yoghurt, majonnäs, curry, salt, ingefära, chili, svartpeppar och gurkmeja i en skål. Addera den stekta tofubllandningen med äpple och rödlök samt 3 msk finhackad persilja. Smaka av med mer salt.
Rosta brödet i en brödrost. Lägg en liten klick röra på brödet, några blad sallad och sedan mer röra. Toppa med finhackad gräslök.
Bild:
Julia Thielen
1 Äpple Pink Lady 6-pack Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria