Rågbröd med curryröra
Julia Thielen

Rågbröd med curryröra

30 minEnkelt
260,60 kr
4 portioner25,09 kr per portion
Den klassiska baguetten med curryröra i ny tappning med tofu och gott rostat rågbröd. Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,2 kg CO2e/kg per portion. Det här receptet klarar kraven i WWF:s One Planet Plate koncept - recept beräknade för en klimatbudget. Se fler One Planet Plate-recept här. För att klara kraven i One Planet Plate: Välj ekologiskt certifierat rågbröd, rapsolja och rödlök.

300 gSkivat rågbröd
1 stÄpple Pink Lady
0,5 tskSalt Fint
5 gPersilja - färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 dlVäxtbaserad gurt
1 krmChilipulver
1 mskCurry
400 gTofu
1 mskRapsolja
1 krmTorkad gurkmeja
3 mskVegansk majonnäs
1 stRödlök
100 gRomansallat
5 gGräslök - färsk
0,5 tskIngefära Malen
Instruktioner
1

Skiva tofun i fyra skivor. Ta fram en skärbräda och lägg en kökshandduk över, placera ut tofuskivorna och vik över handduken. Lägg en skärbräda över tofun och placera något tyngre ovanpå som hjälper till att pressa tofun på vätska. Låt ligga i 10-15 minuter.

2

Smula ner tofun i en stekpanna och stek i rejält med olja tills alla sidor har fått färg.

3

Skölj, kärna ur och tärna upp äpplet i små tärningar. Skala och tärna upp rödlöken i små tärningar. Addera detta till stekpannan och stek med cirka 2 minuter på medelvärme tills de mjuknat något.

4

Lägg allt i stekpannan åt sidan på en tallrik för att svalna.

5

Blanda ihop yoghurt, majonnäs, curry, salt, ingefära, chili, svartpeppar och gurkmeja i en skål. Addera den stekta tofubllandningen med äpple och rödlök samt 3 msk finhackad persilja. Smaka av med mer salt.

6

Rosta brödet i en brödrost. Lägg en liten klick röra på brödet, några blad sallad och sedan mer röra. Toppa med finhackad gräslök.

För att klara kraven i One Planet Plate:

Välj ekologiskt certifierat rågbröd, rapsolja, rödlök och ingefära.

Bild:

Julia Thielen