Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig laxpasta med spenat och dill
Mari Bergman

Krämig laxpasta med spenat och dill

20 minEnkelt
307,20 kr
4 portioner 50,21 kr per portion
En krämig och god pasta med lax, dill, citron och spenat. Klassiskt, gott och lättlagat.

500 gLaxfilé Fryst
65 gFärsk bladspenat
1 stDill - färsk
2 krmSvartpeppar
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
400 gLinguine
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 tskSalt
1 stCitron
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Finhacka dillen, skölj spenat och citron.

4

Skär laxen i kuber.

5

Fräs lök och vitlök mjuk i oljan i en varm stekpanna. Tillsätt creme fraiche och ½ dl av pastavattnet och låt såsen puttra ihop. Tillsätt rivet citronskal, ca 2 tsk citronsaft och laxkuberna. Puttra under lock i ca 2 min.

6

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan, dill och spenat till laxsåsen. Vänd runt försiktigt och smaka av med salt och peppar.

Bild:

Nurlan Emir