Lax med brynt smör, citron och hyvlad gurka
Mari Bergman

Lax med brynt smör, citron och hyvlad gurka

20 minEnkelt
382,85 kr
4 portioner72,50 kr per portion
Krispigt stekt lax med delikatesspotatis och en dilldressad gurksallad. Superfräsch, enkel och vacker rätt som smakar lika gott till middag som till lunch! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0.90

Från ditt skafferi
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
50 gMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
Köp hem
1 stCitron - Eko
1 stDill - färsk
800 gDelikatesspotatis
600 gFärsk laxfilé
1 stGurka
Instruktioner
1

Skölj potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

2

Skär laxfilén i kuber. Krydda laxkuberna med salt och peppar runt om.

3

Hyvla gurkan tunt med hjälp av en osthyvel och lägg gurkstrimlorna i en skål. Finhacka en halv kruka dill. Tillsätt dill, rivet citronskal, 1 tsk olivolja och en nypa salt till gurkan.

4

Stek laxkuberna i lite olja i en het panna ca 1-2 min/sida.

5

Bryn smöret och häll över det i en skål. Pressa i citronsaft från en halv citron i det brynta smöret.

6

Lägg upp gurkstrimlor, nykokt potatis och stekta laxkuber på tallrikar. Ringla över det brynta smöret med citron och garnera med dillvippor. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir