Vegetarisk Västerbottenssill
Mari Bergman

Vegetarisk Västerbottenssill

4 tEnkelt
160,70 kr
8 portioner8,56 kr per portion
Vegosill på aubergine och svamp som smaksätts med god västerbottensost. Passar perfekt att servera på påskbuffén eller tillsammans med all god julmat.

Ättikslag
3 stLagerblad
2 dlVatten
0,5 dlStrösocker
0,5 stRödlök
1 krmSalt Fint
3 stFärska champinjoner
1 tskKryddpeppar Hel
0,5 dlÄttiksprit
0,5 stAubergine
Västerbottenskräm
1 krmSvartpeppar
150 gRiven Västerbottensost
1 tskDijonsenap
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 dlMajonnäs
Instruktioner
1

Ättikslag: Koka ihop vatten, ättiksprit, socker, lagerblad, 10 st kryddpepparkorn i en kastrull tills sockret löser sig.

2

Skär auberginen i silliknande bitar. Strö över lite salt och låt vattna ur i ca 5 min.

3

Skiva champinjonerna och skala och strimla rödlöken.

4

Koka upp vatten i en kastrull och koka auberginbitarna i 30 sek. Sila av vattnet och spola auberginebitarna kalla.

5

Lägg ner aubergine, champinjoner och rödlök i en glasburk och tillsätt lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen i minst 3 tim.

6

Västerbottenskräm: Blanda samman majonnäs, creme fraiche, riven Västerbottensost och dijonsenap. Skala och riv i vitlök.

7

Sila av ättikslagen från sillen och tillsätt sillen till Västerbottensröran. Smaka av med salt och peppar.

Bild:

Nurlan Emir