Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ättikslag | ||
3 st | Lagerblad | |
2 dl | Vatten | |
0,5 dl | Strösocker | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
3 st | Färska champinjoner | |
1 tsk | Kryddpeppar Hel | |
0,5 dl | Ättiksprit | |
0,5 st | Aubergine | |
Västerbottenskräm | ||
1 krm | Svartpeppar | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Majonnäs |
Ättikslag: Koka ihop vatten, ättiksprit, socker, lagerblad, 10 st kryddpepparkorn i en kastrull tills sockret löser sig.
Skär auberginen i silliknande bitar. Strö över lite salt och låt vattna ur i ca 5 min.
Skiva champinjonerna och skala och strimla rödlöken.
Koka upp vatten i en kastrull och koka auberginbitarna i 30 sek. Sila av vattnet och spola auberginebitarna kalla.
Lägg ner aubergine, champinjoner och rödlök i en glasburk och tillsätt lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen i minst 3 tim.
Västerbottenskräm: Blanda samman majonnäs, creme fraiche, riven Västerbottensost och dijonsenap. Skala och riv i vitlök.
Sila av ättikslagen från sillen och tillsätt sillen till Västerbottensröran. Smaka av med salt och peppar.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria