Gå vidare till huvudinnehåll
Ljummen sallad med nektariner och brieost
Mari Bergman

Ljummen sallad med nektariner och brieost

30 minEnkelt
341,45 kr
4 portioner 31,50 kr per portion
Fantastisk sallad där godsaker som avokado och brieost får sätta smak och färg. Funkar lika bra att servera till huvudrätt eller som ett inslag på buffébordet. Välj gärna saftiga nektariner när de är i säsong och härliga päron övrig tid på året.

Sallad
80 gCashewnötter Naturella
35 gSalladsmix
1 mskOlivolja
2 dlCouscous Fullkorn
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stRödlök
75 gBrieost
1 krmSalt
0,5 stZucchini
250 gEdamamebönor
2 stPäron Conference
2 stAvokado
Dressing
2 krmChiliflakes
3 mskOlivolja
3 krmSalt
1 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Sallad: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen.

2

Skölj och skiva zucchinin tunt och skala och skiva rödlöken tunt. Skölj nektarinerna och skär i skivor. Skölj salladen.

3

Stek zucchiniskivorna i olja så att de blir fint gyllene. Salta lite lätt och lägg över skivorna på hushållspapper allteftersom.

4

Dressing: Blanda olja, balsamvinäger, chiliflakes och salt i en liten skål.

5

Sallad: Lägg upp salladen på ett fat och sprid ut couscousen. Fördela zucchiniskivor, rödlök, nektariner och sojabönor över. Skär brieost och avokado i skivor och toppa salladen med. Ringla över dressingen och strö över nötter och lite extra salt och peppar.

Näringsvärde: 820 kcal, 25 g protein, 37 g fett, 86 g kolhydrater.

Bild:

Emelie Otterbeck