Gå vidare till huvudinnehåll
Blomkålssteaks på rostad paprikakräm med tomat- och olivtopping
Kerstin Eriksson

Blomkålssteaks på rostad paprikakräm med tomat- och olivtopping

40 minEnkelt
313,65 kr
4 portioner 61,41 kr per portion
Lyxig och samtidigt enkel vegansk förrätt till en nyårsmeny eller annan festmiddag. Skivad blomkål steks gyllene och serveras på en rostad paprikakräm och toppas med en härlig tomat- och olivröra. Tips! Förbered krämen och toppingen dagen innan - ta fram dem i god tid så de inte är kalla när du serverar rätten.

Tomat- och olivtopping
0,75 dlSoltorkade Tomater
0,2 stBasilika - färsk
0,75 dlPinjenötter
1 dlSvarta oliver utan kärnor
Rostad paprikakräm
0,5 tskOlivolja
2 stGrillad paprika
1 dlSoltorkade Tomater
1 stAvokado
Blomkål
1 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 stBlomkål Färsk
Instruktioner
1

Rosta pinjenötterna i en torr, varm panna. Rör om under tiden så att de inte bränns vid. Låt svalna något.

2

Finhacka oliver, soltorkade tomater och 2 teskedar basilika. Rör ihop med pinjenötterna.

Rostad paprikakräm:

1

Lägg ned alla ingredienser till paprikakrämen i en mixer. Tillsätt även 2 teskedar av oljan från de soltorkade tomaterna. Mixa tills dess att du är nöjd med konsistensen.

Blomkålssteaks:

1

Skär försiktigt blomkålen i ca 1-1,5 cm tjocka skivor.

2

Pensla varje skiva med olja och strö över salt och peppar. Stek på medelhög värme ca 5 min på varje sida. Känn efter med en gaffel för att avgöra när skivorna är klara.

3

Bred ut paprikakräm på tallrikar, lägg blomkålssteaksen på krämen och toppa med oliv- och tomatröran.

Bild:

Kerstin Eriksson