Blomkålssteaks på rostad paprikakräm med tomat- och olivtopping
Kerstin Eriksson

Blomkålssteaks på rostad paprikakräm med tomat- och olivtopping

40 minEnkelt
328,60 kr
4 portioner58,80 kr per portion
Lyxig och samtidigt enkel vegansk förrätt till en nyårsmeny eller annan festmiddag. Skivad blomkål steks gyllene och serveras på en rostad paprikakräm och toppas med en härlig tomat- och olivröra. Tips! Förbered krämen och toppingen dagen innan - ta fram dem i god tid så de inte är kalla när du serverar rätten.

Tomat- och olivtopping
0,75 dlSoltorkade Tomater
0,2 stBasilika - färsk
0,75 dlPinjenötter
1 dlSvarta oliver utan kärnor
Rostad paprikakräm
0,5 tskOlivolja
2 stGrillad paprika
1 dlSoltorkade Tomater
1 stAvokado
Blomkål
1 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 stBlomkål Färsk
Instruktioner
1

Rosta pinjenötterna i en torr, varm panna. Rör om under tiden så att de inte bränns vid. Låt svalna något.

2

Finhacka oliver, soltorkade tomater och 2 teskedar basilika. Rör ihop med pinjenötterna.

Rostad paprikakräm:

1

Lägg ned alla ingredienser till paprikakrämen i en mixer. Tillsätt även 2 teskedar av oljan från de soltorkade tomaterna. Mixa tills dess att du är nöjd med konsistensen.

Blomkålssteaks:

1

Skär försiktigt blomkålen i ca 1-1,5 cm tjocka skivor.

2

Pensla varje skiva med olja och strö över salt och peppar. Stek på medelhög värme ca 5 min på varje sida. Känn efter med en gaffel för att avgöra när skivorna är klara.

3

Bred ut paprikakräm på tallrikar, lägg blomkålssteaksen på krämen och toppa med oliv- och tomatröran.

Bild:

Kerstin Eriksson