Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
2 msk | Vatten | |
125 g | Mat & Bak Margarin | |
3 dl | Vetemjöl | |
Fyllning | ||
1 dl | Riven kokos | |
150 g | Citron, (1 st) | |
0,5 dl | Strösocker | |
4 st | Äpple Granny Smith | |
0,5 dl | Farinsocker |
Pajdeg: Börja med pajdegen. Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med vetemjöl. Finfördela till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Vira in pajdegen i plastfolie och låt den vila kallt i 1 timme. Sätt ugnen på 225°C.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 200°C.
Fyllning: Skölj och skrubba citronen, riv det yttersta gula skalet på ett rivjärn.Blanda ihop kokos, socker, farin, koriander och finrivet citronskal i en skål. Strö ut 1/3 av blandningen på pajbotten.
Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i pajskalet.
Strö resten av kokosblandningen över äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen i 20 - 25 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med luftigt vispad vaniljvisp.
Testa att tillsätta lite mald koriander i kokosblandningen för en ny, mustig smakkombination.
NÄRINGSVÄRDE PER PORTION: 1529kJ 365KCAL 73G KOLHYDRATER 5G PROTEIN 5G FETT
2 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Brun Farin Strö 500g Dansukker