Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt Fint | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Vatten | |
125 g | Smör | |
Fyllning | ||
1 tsk | Vaniljsocker | |
200 g | Pecannötter | |
2 msk | Smör | |
1 krm | Salt Fint | |
3 dl | Råsocker Strö | |
4 st | Ägg |
Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop mjöl, salt och tärnat smör till en smidig deg. Tillsätt kallt vatten och arbeta in det i degen.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda cirka 10–12 minuter tills pajskalet fått lite färg. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
Vispa ihop ägg, råsocker, salt och vaniljpulver. Rör i det smälta smöret.
Fördela smeten i pajskalet och arrangera nötterna ovanpå. Grädda i cirka 20 minuter tills smeten stannat.
Servera ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.
Receptet kommer från boken Country Cooking, Jill Johsson, Norstedts förlag
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla