Örtpanerad kolja med potatis, stekt lök och brynt smör
Mari Bergman

Örtpanerad kolja med potatis, stekt lök och brynt smör

30 minEnkelt
208,75 kr
4 portioner36,32 kr per portion
Ett lättlagad och smarrigt recept på god fiskfilé med potatis, stekt lök och brynt smör. Kan det bli enklare och godare än såhär?

Brynt smör
100 gMat & Bak Smör
Tillbehör
700 gPotatis
1 mskMat & Bak Smör
2 stGul lök
150 gSugarsnaps
Fisk
40 gPersilja - färsk
1 mskMat & Bak Smör
4 mskVetemjöl
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
600 gKoljafile
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten.

3

Skala och skiva löken och skölj sugarsnapsen.

4

Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra efter smak.

5

Finhacka persiljan och blanda med mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjölblandningen.

6

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme i ca 3 min på båda sidor. Lägg över fisken på ett ugnsfast fat och håll varmt i ugnen.

7

Tillbehör: Torka ur pannan och stek löken i lite smör så att den blir genomskinlig. Tillsätt sugarsnapsen och låt de bli varma. Ta av från plattan.

8

Brynt smör: Smält smör i en kastrull. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över det brynta smöret i en såsskål.

Servera koljan med kokt potatis, brynt smör och lökfräs.

Näringsvärde: 569 kcal. 38 g protein, 28 g fett, 39 g kolhydrater