Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mango- och äppelsallad | ||
0,5 st | Huvudsallat | |
1 st | Avokado | |
3 dl | Bulgur | |
1 st | Äpple Royal Gala | |
1,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Lime | |
125 g | Edamamebönor | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Mango Fryst | |
Lax | ||
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 krm | Salt Fint |
Mango- och äppelsallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och tärna äpplet, tärna avokado och skölj och strimla sallad. Blanda i en skål med mango och sojabönor. Tillsätt limeskal- och saft samt olivolja.
Sila av bulgurn och spola den kall. Tillsätt den kalla bulgurn till salladen och smaka av med salt och peppar.
Lax: Skär laxen i kuber. Krydda med salt och chiliflakes. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxkuberna snabbt runt om på medelhöghög värme så att de får en fin gyllenstekt yta.
Lägg upp mango- och äppelsalladen på ett fat och toppa med laxkuberna.
Näringsvärde: 594 kcal. 34 g protein, 29 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack
1 Äpple Royal Gala EKO 6-pack Klass1
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria