Asiatisk nudelwok med omelettopping
Mari Bergman

Asiatisk nudelwok med omelettopping

30 minEnkelt
347,45 kr
4 portioner27,16 kr per portion
Tips! Har du en stor wokpanna kan du välja att slå i äggen direkt i woken och steka ihop som en pad thai i stället för att göra en omelett. Men det är viktigt att woken är riktigt varm annars blir det lätt geggigt. (Tastelines vegokasse v43 2015)

Wok
250 gRisnudlar
1 mskRapsolja
0,5 stSalladskål
100 gCashewnötter Saltade
0,5 stPurjolök
250 gRättika
250 gVanliga morötter
Omelett
1 dlStandardmjölk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
4 stÄgg
Sås
3 mskJapansk soja
1 mskHonung Flytande
3 krmChiliflakes
1 stLime
1 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader och koka upp vatten i en kastrull till nudlarna.

2

Wok: Skala och finstrimla rättikan och morötterna. Skölj och strimla salladskålen och purjolöken. Lägg allting i en skål. Grovhacka cashewnötterna.

3

Sås: Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn. Blanda ihop med limesaft, soja, honung och chiliflakes.

4

Omelett: Vispa ihop ägg, mjölk och krydda med salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Stek omeletten på medelvärme i några minuter. Omeletten är klar när ytan börjar stelna. Lägg över omeletten på en tallrik och förvara i ugnen till servering.

5

Wok: Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna och stek grönsakerna så att de mjuknar men behåller sin krisp. Har du ingen stor stekpanna så stek grönsakerna i två omgångar. Tillsätt cashewnötterna när grönsakerna är klara.

6

Tillred nudlarna efter anvisning på förpackningen. Tillsätt nudlarna till grönsakerna och slå på såsen. Blanda om ordentligt. Skär omeletten i strimlor och servera till nudelwoken.

Näringsvärde: Kcal: 572 Fett: 22 g Protein: 15 g Kolhydrater: 73 g

Bild:

Linnea Swärd