Gå vidare till huvudinnehåll
Ratatouille med bönor och stekt ägg
Mari Bergman

Ratatouille med bönor och stekt ägg

30 minEnkelt
256,05 kr
4 portioner 31,26 kr per portion
Snabbt, enkelt och vegetariskt! Rekvisita från: La shelf

Ratatouille
1 stRöd Paprika
380 gKidneybönor
1 mskBalsamvinäger
2 mskOlivolja
0,5 stChilipeppar Röd
2 tskFärsk timjan
1 stGrön Paprika
1 stAubergine
1 tskSalt
0,5 stGul lök
2 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlMatlagningsvin Vitt
4 klyftaVitlök Vanlig
400 gKrossade Tomater
0,5 tskSpiskummin
1 stLagerblad
1 stZucchini
Tillbehör
3 dlJasminris
4 stÄgg
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Ratatouille: Skölj och skär zucchini, paprika och aubergine i fyrkantiga bitar. Skala och finhacka lök, vitlöksklyftor och urkärnad chili.

3

Hetta upp en stekpanna eller gryta med olja och fräs alla grönsaker tillsammans med spiskummin tills de har fått lite färg och mjuknat en aning.

4

Häll på vin, krossade tomater och balsamvinäger. Tillsätt ett lagerblad, timjan, salt och peppar och låt sjuda på svag värme 15 minuter. Sila av bönorna. Spola dem under kallt vatten och tillsätt till grytan.

5

Tillbehör: Häll över ratatouillen i en stor skål. Skölj ur pannan och stek äggen i lite olja.

Servera din ratatouille med stekt ägg och nykokt ris.

Näringsvärde: 520 KCAL 13 g fett 23 g protein 70 g kolhydrater

Bild:

Mari Bergman