Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.

| Gryta | ||
| 300 g | Morötter | |
| 1 pc. | Gul lök | |
| 4 clove | Vitlök | |
| 1 pc. | Röd Paprika | |
| 500 g | Kycklingben | |
| 2 tbsp | Olivolja | |
| 300 g | Salsiccia | |
| 1 tsp | Timjan - torkad | |
| 1 tsp | Dragon - torkad | |
| 1 tbsp | Tomatpuré | |
| 2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 4 dl | Vatten | |
| 390 g | Krossade Tomater | |
| 3 tbsp | Kycklingfond | |
| 2 pc. | Lagerblad | |
| 1 tsp | Salt | |
| 3 krm | Svartpeppar | |
| 380 g | Vita Bönor Stora | |
| Tillbehör | ||
| 200 g | Surdegsbröd | |
Skala och skär morötter i stora bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär paprikan i stora bitar. Dela korven i tre bitar.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stor tjockbottnad gryta. Bryn kycklingbenen runt om så att de får färg. Ta upp kycklingbenen och lägg åt sidan.
Tillsätt lite mer olivolja i grytan och lägg ner korv, lök, vitlök, morötter, paprika, timjan och dragon. Fräs under omrörning i ca 5 minuter på medelvärme.
Tillsätt vatten, krossade tomater, kycklingfond, lagerblad, salt och peppar. Lägg ner kycklingbenen i grytan och låt koka upp. Sänk sedan värmen och sjud grytan under lock i ca 30 minuter.
Sila av bönorna och tillsätt i slutet av koktiden. Smaka av grytan med salt och peppar och servera tillsammans med ett gott bröd.
Photo:
Susanna Blåvarg

13,95 kr /kg

19,67 kr /kg

217,27 kr /kg

56,90 kr /kg

41,50 kr /kg

209,83 kr /kg

135,80 kr /L

37,18 kr /kg

84,78 kr /kg

59,23 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /L

33,95 kr

33,95 kr

119,75 kr /kg

230,56 kr /L

3 737,50 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr