Snabb thaigryta med kokosmjölk
Mari Bergman

Snabb thaigryta med kokosmjölk

20 minEnkelt
249,05 kr
4 portioner26,91 kr per portion
Den här smakrika grytan på kycklingfärs är perfekt en kväll när tiden är knapp. Klar på ca 20 minuter och så god. En riktig fullträff!

Tillbehör
3 dlBasmatiris
1 stLime
Thaigryta
1 mskFärsk ingefära
2 tskSambal Oelek
1 krmSalt Fint
400 mlKokosmjölk
500 gKycklingfärs
100 gFärsk bladspenat
0,5 stPurjolök
2 mskRapsolja
2 mskFisksås - Asiatisk
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

2

Thaigryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv ingefäran.

3

Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal oelek, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.

4

Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera grytan med ris, limeklyftor och ev lite krossade jordnötter på toppen.

Näringsvärde: 726 kcal, 35 g protein, 41 g fett, 53 g kolhydrater.