Grillade hamburgare med cheddarost, bacon och sötpotatispommes
Mari Bergman

Grillade hamburgare med cheddarost, bacon och sötpotatispommes

45 minEnkelt
416,00 kr
4 portioner51,51 kr per portion
Dessa klassiska hamburgare blir otroligt saftiga och goda och kommer garanterat uppskattas av både stora och små.

Burgare
200 gHamburgerbröd, 4 st
0,5 stRödlök
450 gKöttfärs - Nöt
2 stTomater
100 gRomansallat
200 gCheddarost
4 krmSvartpeppar Malen
120 gBacon Skivat
0,5 tskSalt Fint
Sötpotatispommes
2 mskRapsolja
800 gSötpotatis
2 krmFlingsalt
Dressing
1 tskSambal Oelek
1 krmSalt Fint
1 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskHonung Flytande
1,5 dlGräddfil
Instruktioner
1

Sötpotatispommes: Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt, alternativt hetta upp olja i en kastrull om du vill fritera pommes fritsen.

2

Skala sötpotatisen och skär i stavar. Blanda med olja i en skål och sprid sedan ut sötpotatisstavarna på en plåt. Rosta i ugn i ca 30 min. Alternativt fritera sötpotatisstavarna i het olja i ca 10 min tills de är gyllene.

3

Dressing: Blanda gräddfil, tomatpuré, sambal oelek och honung i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.

4

Burgare: Dela färsen i 4 delar och forma till burgare. Salta och peppra på båda sidor. Grilla burgarna i en grillpanna eller på utegrillen i ca 4 min på båda sidor så att de får en fin grillyta. Lägg två ostskivor på varje burgare och sänk värmen. Låt burgarna bli klara på låg värme och låt osten smälta.

5

Grilla baconskivorna knapriga.

6

Skölj salladsblad, skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken.

7

Montering: Fördela dressing på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, tomatskivor, rödlöksskivor och hamburgare med ost. Toppa med baconskivor och överdelen av brödet.

8

Servera tillsammans med sötpotatispommes.

Näringsvärde: 897 kcal, 43 g protein, 42 g fett, 85 g kolhydrater

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir