Recept | Huvudrätt | Nötkött

Grillade hamburgare med cheddarost, bacon och sötpotatispommes

Foto: Nurlan Emir Grillade hamburgare med cheddarost, bacon och sötpotatispommes

Dessa klassiska hamburgare blir otroligt saftiga och goda och kommer garanterat uppskattas av både stora och små.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sötpotatispommes: Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt, alternativt hetta upp olja i en kastrull om du vill fritera pommes fritsen.
2. Skala sötpotatisen och skär i stavar. Blanda med olja i en skål och sprid sedan ut sötpotatisstavarna på en plåt. Rosta i ugn i ca 30 min. Alternativt fritera sötpotatisstavarna i het olja i ca 10 min tills de är gyllene.

3. Dressing: Blanda gräddfil, tomatpuré, sambal oelek och honung i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.

4. Burgare: Dela färsen i 4 delar och forma till burgare. Salta och peppra på båda sidor. Grilla burgarna i en grillpanna eller på utegrillen i ca 4 min på båda sidor så att de får en fin grillyta. Lägg två ostskivor på varje burgare och sänk värmen. Låt burgarna bli klara på låg värme och låt osten smälta.   
5. Grilla baconskivorna knapriga.
6. Skölj salladsblad, skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken.

7. Montering: Fördela dressing på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, tomatskivor, rödlöksskivor och hamburgare med ost. Toppa med baconskivor och överdelen av brödet.
8. Servera tillsammans med sötpotatispommes.

Recept: Mari Bergman
Styling: Carina Hejde & Mari Bergman
Foto: Nurlan Emir

Näringsvärde: 897 kcal, 43 g protein, 42 g fett, 85 g kolhydrater


Ca 75,49 kr/port Summa 301,95 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst