Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Grillad fläskkarré med brynt smör och rostad färskpotatis

Foto: Sanna Livijn Wexell Grillad fläskkarré med brynt smör och rostad färskpotatis

Grillad fläskkarré, färskpotatis och rädisor. Det kan inte bli mer somrigt. Dessutom toppas det med ett vispat brynt smör som är helt fantastiskt. Så gott! (Tastelines Barnkasse v37 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispat brynt smör: Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen/stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid. Häll över smöret i en skål och sätt in i kylen ca 1 timme tills smöret har stelnat.

3. Fläskkarré: Blanda ihop olja, soja, balsamvinäger och honung i en stor skål. Skär köttet i skivor och lägg ner i marinaden. Låt dem marineras så länge du har tid.

4. Färskpotatissallad: Skölj och dela potatisen på mitten och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och tillsätt olja. Sätt in i ugnen ca 25 min tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
5. Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär dem sedan i 3 bitar. Skölj och grovhacka basilikan.
Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Blanda om och sätt in i ugnen 5 min. Skölj och skär salladen i grova strimlor och tillsätt till de rostade grönsakerna vid servering.

6. Fläskkarré: Ta upp köttet ur marinaden och salta och peppra köttet på båda sidor. Stek köttet i en varm panna på båda sidor ca 4-5 min eller grilla på utegrillen.

7. Vispat brynt smör: Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt.

Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör.

Recept: Mari Bergman
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 750 kcal, 32 g protein, 58 g fett, 23 g kolhydrater.

Ca 57,90 kr/port Summa 231,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Jessica :

Otroligt gott. Var en aningen tveksam till det brynta smöret men det fungerade perfekt till.

Malin :

Supergott!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst