Gå vidare till huvudinnehåll
Klassisk lasagne
Mari Bergman

Klassisk lasagne

45 minMedel
291,70 kr
4 portioner 42,35 kr per portion
En klassisk lasagne är en rätt man aldrig blir trött på. Den här varianten är extra krämig och god - precis som en bra lasagne ska vara! Fler lasagnerecept: Vegetarisk lasagne, Kycklinglasagne, Laxlasagne

Sallad
1 mskOlivolja
1 tskBalsamvinäger
125 gKörsbärstomater
100 gRomansallat, (0,5 st)
0,5 stRödlök
Bechamelsås
8 dlMellanmjölk
0,75 dlVetemjöl
75 gRiven Västerbottensost
1 krmVitpeppar Malen
1 krmSalt
100 gSmör
Köttfärssås
380 gKrossade Tomater
0,5 stGul lök
1 mskBalsamvinäger
4 klyftaVitlök Vanlig
500 gNötfärs
1 tskTorkad oregano
4 dlVatten
2 stGrönsaksbuljong
500 gLasagneplattor
3 mskTomatpuré
1 tskBasilika - torkad
1 krmSalt
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt.

3

Tillsätt basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Fräs ytterligare 20 sek under omrörning.

4

Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme ca 10 min.

5

Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar.

6

Tillsätt hälften av osten och smaka av såsen med salt och vitpeppar.

7

Lasagne: Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i 3 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor, bechamelsås och resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 30 min.

8

Sallad: Skölj och strimla sallad och skölj och halvera tomater. Skala och finstrimla rödlök och blanda i en skål. Ringla över lite olja och balsamvinäger.

9

Servera lasagnen med grönsallad.

Näringsvärde: 823 kcal, 40 g protein, 41 g fett, 71 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell