Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
125 g | Körsbärstomater | |
100 g | Romansallat, (0,5 st) | |
0,5 st | Rödlök | |
Bechamelsås | ||
8 dl | Mellanmjölk | |
0,75 dl | Vetemjöl | |
75 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
100 g | Smör | |
Köttfärssås | ||
380 g | Krossade Tomater | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Balsamvinäger | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Torkad oregano | |
4 dl | Vatten | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
500 g | Lasagneplattor | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt.
Tillsätt basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Fräs ytterligare 20 sek under omrörning.
Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme ca 10 min.
Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar.
Tillsätt hälften av osten och smaka av såsen med salt och vitpeppar.
Lasagne: Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i 3 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor, bechamelsås och resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Sallad: Skölj och strimla sallad och skölj och halvera tomater. Skala och finstrimla rödlök och blanda i en skål. Ringla över lite olja och balsamvinäger.
Servera lasagnen med grönsallad.
Näringsvärde: 823 kcal, 40 g protein, 41 g fett, 71 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria