Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Wok | ||
250 g | Risnudlar | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Salladskål | |
100 g | Cashewnötter Saltade | |
0,5 st | Purjolök | |
250 g | Rättika | |
250 g | Vanliga morötter | |
Omelett | ||
1 dl | Standardmjölk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
4 st | Ägg | |
Sås | ||
3 msk | Japansk soja | |
1 msk | Honung Flytande | |
3 krm | Chiliflakes | |
1 st | Lime | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Sätt ugnen på 100 grader och koka upp vatten i en kastrull till nudlarna.
Wok: Skala och finstrimla rättikan och morötterna. Skölj och strimla salladskålen och purjolöken. Lägg allting i en skål. Grovhacka cashewnötterna.
Sås: Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn. Blanda ihop med limesaft, soja, honung och chiliflakes.
Omelett: Vispa ihop ägg, mjölk och krydda med salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Stek omeletten på medelvärme i några minuter. Omeletten är klar när ytan börjar stelna. Lägg över omeletten på en tallrik och förvara i ugnen till servering.
Wok: Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna och stek grönsakerna så att de mjuknar men behåller sin krisp. Har du ingen stor stekpanna så stek grönsakerna i två omgångar. Tillsätt cashewnötterna när grönsakerna är klara.
Tillred nudlarna efter anvisning på förpackningen. Tillsätt nudlarna till grönsakerna och slå på såsen. Blanda om ordentligt. Skär omeletten i strimlor och servera till nudelwoken.
Näringsvärde: Kcal: 572 Fett: 22 g Protein: 15 g Kolhydrater: 73 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria