Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avocadosallad

Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avocadosallad

30 minEnkelt
366,55 kr
4 portioner35,38 kr per portion
Sida 44 i Mathems tidning

2 dlStröbröd
1 krmSalt Fint
2 mskRapsolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskFärsk timjan
600 gTorskfilé Fryst
1 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
Avocadosallad
1 mskKapris, Hel
1 dlKalamataoliver
1 stCitron
1 mskPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 stVanliga Tomater
1 krmSalt Fint
3 mskOlivolja
0,5 stRödlök
50 gSalladslök
2 stAvokado
0,5 stChilifrukter
Instruktioner
1

stek ströbrödet i olja tills det börjar bli gyllenbrunt. Blanda med vitlök, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.

2

Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 100 grader ca 20 minuter tills fisken precis är färdig. Strö över rikligt med ströbrödsblandning.

3

Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.