Pannacotta på vit choklad med lime och jordgubbar

Pannacotta på vit choklad med lime och jordgubbar

1 t 30 minEnkelt
232,60 kr
6 portioner20,53 kr per portion
Pannacotta är både enkelt och smarrigt. I detta recept görs den med vit choklad och lime och toppas sen med färska jordgubbar och mynta. Det går även att välja andra smaksättare så som vanilj, hallon eller passionsfrukt om man vill. Det är bara fantasin och den egna smaken som sätter gränserna. En annan fördel med pannacotta är att den utan problem kan göras några dagar i förväg eller till och med frysas in om man vill vara ute i riktigt god tid.

Pannacottan
2 gGelatinblad
1 stLime
3 mskStrösocker
200 gVit Blockchoklad
6 dlVispgrädde
Garnering
0,5 stMynta - färsk
100 gBondkakor
Jordgubbar
400 gJordgubbar
2 stLime
Instruktioner
1

Koka upp grädde och socker. Tillsätt hackad choklad, saft och skal från limen samt de urkramade glatinbladen (2 blad till en sats) när smeten svalnat något. Häll smeten i en form och låt den stelna i kylen. Skär jordgubbarna i oregelbundna itar och blanda med skalet från limen. Plocka myntbladen och grovhacka kakorna. Toppa pannacottan med jordgubbar, myntan och kaksmulorna.

Bild:

Magnus Skoglöf