Fläskpannkaka i ugn recept

Fläskpannkaka i ugn recept

1 tEnkelt
186,35 kr
4 portioner22,32 kr per portion
Fläskpannkaka är utomordentligt god, snabb och billig husmanskost. Till denna vardagsrätt gör i princip en vanlig pannkaksmet med ägg, mjölk och mjöl men slår istället allt i en långpanna och gräddar det hela i ugnen. Betydligt enklare än att steka pannkakor en och en. Viktigt att fläsket först är välbrynt och att lite av fläskflottet får följa med fläsket ner i långpannan.

3 stÄgg
350 gBacon Tärnat
3 dlVetemjöl
0,5 tskStrösocker
6 dlStandardmjölk
3 dlLingonsylt
0,5 tskSalt Fint
3 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°. Skär fläsket i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna (spara fettet som du får från fläsket i pannan).

Vispa ihop ägg, mjöl, salt, socker samt en sjättedel av mjölken till en tjock klumpfri smet. Arbeta gärna smeten med en kraftig ballongvisp så att du får den ordentligt slät.

Tillsätt resten av mjölken samt det smälta smöret under vispning och låt pannkakssmeten slutligen stå och svälla ca 5 minuter.

Sprid ut fläsket med lite av fläskflottet i en långpanna. Värm pannan några minuter i ugnen varefter du vispar om i smeten och slår den över fläsket i pannan.

Grädda ugnspannkakan på galler i mitten av ugnen ca 25 minuter. Pannkakan ska vara gyllenbrun när den är färdig. Skär den i bitar och servera med lingonsylt.