Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kristyr | ||
1 st | Ägg | |
220 g | Florsocker | |
Pepparkaksdeg | ||
120 g | Farinsocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
1 msk | Ingefära Malen | |
50 g | Smör | |
80 g | Vispgrädde | |
10 g | Fiberhusk | |
130 g | Rismjöl | |
0,5 dl | Potatismjöl | |
2 tsk | Pofiber | |
0,5 tsk | Nejlikor Malda | |
0,5 msk | Kardemumma Mald | |
1 msk | Kanel Malen | |
30 g | Sirap Ljus |
• Blanda grädde, smör, socker, sirap och kryddor väl. • Tillsätt bakpulver, rismjöl och potatismjöl och rör till en jämn smet. • Blanda ner fiberhusk och pofiber ordentligt i degen. • Låt degen vila i kylskåp över natten.
• Värm ugnen till 200 grader. • Kavla ut tunt på underlag mjölat med potatismjöl. • Tryck ut figurer och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Vill du göra pepparkakshus är det lättast att kavla direkt på bakplåtspapperet då det är svårt att flytta stora bitar. • Grädda kakorna 7–10 minuter.
Kristyr • Knäck ägget och separera gulan och vitan, bara äggvitan ska användas till detta recept. • Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp i ca 5 minuter. • Skrapa ner kristyren i en spritspåse och spritsa på pepparkakorna eller pepparkakshuset. • Låt torka över natten.
Orkar du inte kavla: forma degen till en rulle och skär tunna skivor med en vass kniv så får du runda pepparkakor som sedan kan gräddas och dekoreras med kristyr.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria