Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Strösocker | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Sirap Ljus | |
25 g | Smör | |
75 g | Turkisk peppar |
Krossa turkisk peppar, sätt ca 0,5 dl åt sidan för topping.
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en lite större tjockbottnad kastrull och låt koka upp.
Låt koka på medelvärme i ca 40 minuter eller tills dess att smeten klarar ett kulprov.
Hacka chokladen.
Tag kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Blanda väl tills det blivit en seg fudgeliknande smet.
Häll upp smeten i en en form (ca. 20x30 cm) klädd med bakplåtspapper och toppa med krossad turkisk peppar. Låt svalna.
Tips: använd gärna en hushållstermometer för att kolla temperaturen på smeten. 122-125 grader: mjuk kola 140-145 grader: hård kola
: använd gärna en hushållstermometer för att kolla temperaturen på smeten. 122-125 grader: mjuk kola 140-145 grader: hård kola
Bild:
Kerstin Eriksson
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla