Spicy thaifärs med äggnudlar och cashewtopping
Mari Bergman

Spicy thaifärs med äggnudlar och cashewtopping

20 minEnkelt
352,00 kr
4 portioner36,57 kr per portion
En snabblagad köttfärssås med kryddor som chili och ingefära som båda kan hjälpa till att sätta fart på kroppens förbränning.

Tillbehör
250 gÄggnudlar
Topping
0,5 stSalladskål
50 gCashewnötter Saltade
Thaifärssås
1 stChilipeppar Röd
2 mskFärsk ingefära
4 tskFisksås - Asiatisk
0,5 stThaibasilika
4 klyftaVitlök Vanlig
1 tskStrösocker
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
1 mskRapsolja
400 mlKokosmjölk
500 gKöttfärs - Nöt
1,5 tskRöd Currypasta
Instruktioner
1

Koka upp vatten till nudlarna.

2

Thaifärssås: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.

3

Hetta upp lite olja i en gryta eller stekpanna och fräs lök, ingefära och chili utan att det tar färg. Tillsätt färsen och stek på medelvärme tills den är genomstekt. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, socker och currypasta/ sambal oelek. Låt köttfärssåsen koka på svag värme ca 10 min.

4

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.

5

Topping: Skölj och strimla salladskålen och grovhacka cashewnötterna.

6

Skölj och grovhacka basilikan och blanda ner i såsen. Smaka av med lite salt.

Servera thaifärsen tillsammans med nudlar och toppa med strimlad salladskål och hackade nötter.

Näringsvärde per portion: 772 kcal 38 g protein 40 g fett 51 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd