Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt halloumi med bulgursallad och soltorkade tomater
Mari Bergman

Stekt halloumi med bulgursallad och soltorkade tomater

30 minEnkelt
368,35 kr
4 portioner 49,46 kr per portion
Lättlagad och supergod örtig sallad med mättande bulgur, soltorkad tomat och stekt halloumi. Ett tips är att koka bulgur tillsammans med buljong för mer smak.

Halloumi
1 mskOlivolja
500 gHalloumi
Bulgursallad
140 gSoltorkade Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
380 gKikärtor Kokta
1 mskLantbuljong
0,5 stGurka
2 dlFullkornsbulgur
1 stBladpersilja - färsk
1 stRöd Paprika
1 stBasilika - färsk
1 krmSalt
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Bulgursallad: Koka bulgur med buljong enligt anvisningar på förpackningen.

2

Strimla de soltorkade tomaterna. Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i tärningar. Skölj och tärna paprikan. Skölj och grovhacka persilja och basilika. Sila av kikärtorna och spola dem under kallt vatten. Låt bulgur svalna en aning och blanda den sedan samman med övriga ingredienser i en skål. Pressa i vitlöken och tillsätt 3 msk olja från de soltorkade tomaterna samt balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

3

Halloumi: Tärna och stek halloumi i lite olivolja.

Servera bulgursalladen tillsammans med nystekt halloumi.

Näringsvärde: 804 kcal, 38 g protein, 48 g fett, 49 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd