Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 125 g | Körsbärstomater | |
| Svartkål | ||
| 200 g | Svartkål | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 75 g | Grana Padano | |
| Potatis | ||
| 1 krm | Salt | |
| 700 g | Potatis | |
| 2 msk | Olivolja | |
| Tzay | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 600 g | Vegetarisk File | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Svartkål: Skölj svartkålen och skär bort stammen. Skär kålen i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs kålen med vitlöken i lite olja så att den mjuknar. Tillsätt creme fraiche och riven grana padano. Sänk värmen och låt det puttra ihop 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg upp i en skål.
Tzay: Salta och peppra tzayfiléerna på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn dem ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Servera de stekta tzayfiléerna med rostad potatis, parmesanslungad svartkål och cocktailtomater.
Näringsvärde:759 kcal, 34 g protein, 44 g fett, 55 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist

143,80 kr /kg

123,17 kr /kg

69,90 kr /l

317,50 kr /kg

24,39 kr /kg

112,10 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l