Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Våfflor | ||
1 dl | Mjölk | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Bovetemjöl | |
1 st | Ägg | |
75 g | Smör | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Vatten | |
Topping | ||
2 msk | Sesamfrö | |
150 g | Lax Kallrökt | |
65 g | Pepparrotsvisp | |
2 st | Avokado |
Våfflor: Smält smöret och låt svalna något.
Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet.
Tillsätt det avsvalnade smöret och vatten till mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.
Topping: Skär avokado i tunna skivor. Lägg upp kallrökt lax och avokado på ett fat. Lägg pepparrotsvisp i en liten skål. Strö sesamfrön över avokadon och laxen.
Servera våfflorna med pepparrotsvisp, avokado och lax.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Pepparrotsvisp 70g Örneborgs