Malins sojabakade laxfilé med grönt ris och wasabimajonnäs
Malin Söderström

Malins sojabakade laxfilé med grönt ris och wasabimajonnäs

30 minEnkelt
467,65 kr
4 portioner70,16 kr per portion
Den här veckan bjuder Malin Söderström sojamarinerad lax i ugn, grönsaksris och wasabimajonnäs. Att göra egen majonnäs istället för att köpa blir extra gott och lyxigt. Smaka dig fram med wasabipastan.

Lax
1,5 dlJapansk soja
1 mskFärsk ingefära
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stLime
600 gFärsk laxfilé
Wasabimajonnäs
1 mskWasabipasta
2,5 dlRapsolja
2 stÄgg
1 tskDijonsenap
1 mskÄppelcidervinäger
1 tskSalt Fint
Grönt ris
250 gGröna Ärtor
35 gFärsk bladspenat
0,5 stBroccoli Färsk
1 krmSalt Fint
3 dlJasminris
Instruktioner
1

Sojabakad laxfilé : Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman soja med riven ingefära, rivet skal av 1/2 tvättad lime, saften av 1 lime och fint riven vitlök (jag river helst vitlöken) i en fryspåse (dom är lite tjockare än vanliga påsar). Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar om den inte redan är uppdelad. Lägg ned laxbitarna i marinaden och låt dem ligga och marinera ett par minuter beroende på hur mycket tid som finns att tillgå. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, gärna bara lite större än laxen, och slå marinaden över. Sätt in i ugnen ca 15 min.

2

Grönt ris: Koka riset efter anvisning på paketet. Skölj och grovhacka spenaten. Skiva broccolin riktigt tunt, även den skalade stjälken. Skölj i kallt vatten. Blanda samman ärtor, spenat och broccolin, salta lätt och vänd sedan ned i det kokta varma riset.

3

Wasabimajonnäs : Separera äggulorna från vitorna. Blanda äggulor med senap, vinäger och salt. Rör samman och vispa ned oljan sakta i en fin och jämn stråle. Smaka av med wasabi.

Servera den sojabakade laxen med grönsaksris och wasabimajonnäs.

(Näringsvärdet är beräknad på 2 msk majonnäs/ portion.) Näringsvärde: Kcal: 804, Fett: 46 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 53 g.

Bild:

Linnea Swärd