Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
1,5 dl | Japansk soja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Lime | |
600 g | Färsk laxfilé | |
Wasabimajonnäs | ||
1 msk | Wasabipasta | |
2,5 dl | Rapsolja | |
2 st | Ägg | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Äppelcidervinäger | |
1 tsk | Salt | |
Grönt ris | ||
250 g | Gröna Ärtor | |
35 g | Färsk bladspenat | |
0,5 st | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Jasminris |
Sojabakad laxfilé : Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman soja med riven ingefära, rivet skal av 1/2 tvättad lime, saften av 1 lime och fint riven vitlök (jag river helst vitlöken) i en fryspåse (dom är lite tjockare än vanliga påsar). Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar om den inte redan är uppdelad. Lägg ned laxbitarna i marinaden och låt dem ligga och marinera ett par minuter beroende på hur mycket tid som finns att tillgå. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, gärna bara lite större än laxen, och slå marinaden över. Sätt in i ugnen ca 15 min.
Grönt ris: Koka riset efter anvisning på paketet. Skölj och grovhacka spenaten. Skiva broccolin riktigt tunt, även den skalade stjälken. Skölj i kallt vatten. Blanda samman ärtor, spenat och broccolin, salta lätt och vänd sedan ned i det kokta varma riset.
Wasabimajonnäs : Separera äggulorna från vitorna. Blanda äggulor med senap, vinäger och salt. Rör samman och vispa ned oljan sakta i en fin och jämn stråle. Smaka av med wasabi.
Servera den sojabakade laxen med grönsaksris och wasabimajonnäs.
(Näringsvärdet är beräknad på 2 msk majonnäs/ portion.) Näringsvärde: Kcal: 804, Fett: 46 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 53 g.
Bild:
Linnea Swärd
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1