Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb chiligryta med mjukt bröd
Mari Bergman

Snabb chiligryta med mjukt bröd

20 minEnkelt
256,80 kr
4 portioner 40,80 kr per portion
En chiligryta på köttfärs är snabbfixat men minst lika gott som ett långkok, och snabb mat är rätt viktigt en vardagskväll när alla är hungriga eller hur?

Tillbehör
300 gBaguette
200 gMatlagningsyoghurt Turkisk
Chiligryta
3 gVitlök Vanlig
0,5 mskOlivolja
1 mskTomatpuré
1 tskBasilika - torkad
0,5 stChilipeppar Röd
1 dlVatten
380 gVita Bönor Stora
2 krmSvartpeppar Malen
3 krmSalt
380 gKrossade Tomater
1 stGul lök
2 mskOxfond
500 gNötfärs
0,5 stRöd Paprika
Instruktioner
1

Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.

2

Chiligryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilipepparn. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt.

3

Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, köttfond och torkad basilika. Låt puttra i 5 min. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna till grytan och smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Värm bröden enligt brödförpackningens anvisning.

Servera köttfärsgrytan med mjukt bröd och turkisk yoghurt.

Näringsvärde: 791 kcal, 33 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd