Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pasta | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Aubergine | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Pastasås Basilika | |
0,5 dl | Vatten | |
400 g | Penne | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
1 st | Basilika - färsk | |
125 g | Mozzarellaost |
Pasta: Skölj auberginen och skär i tärningar. Lägg på ett fat och strö över salt. Blanda om och låt ligga i 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och finhacka vitlök och lök och fräs i olivolja utan att den får färg. Tillsätt krossade tomater och vatten och låt småkoka i ca 4-5 minuter.
Torka av auberginen med hushållspapper och stek den i en ny panna med olivolja i ett par minuter så den får lite färg. Lägg sedan i den i tomatsåsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Häll av pastan och blanda med såsen. Tillsätt sköljd, hackad basilika och toppa med mozzarellabitar. Blanda om och servera direkt ur pannan.
Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell Retusch: Maddzan Lindblad
Näringsvärde: 422 kcal. 17 g protein, 11 g fett, 61 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mozzarella 125g Michelangelo