Pasta med aubergine, tomat, basilika och mozzarella
Måns Falk

Pasta med aubergine, tomat, basilika och mozzarella

20 minEnkelt
104,25 kr
4 portioner25,03 kr per portion
Det här receptet på pasta med aubergine passar perfekt när man vill äta något gott men inte har så mycket tid. Smaklig måltid!

Pasta
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stAubergine
1 stGul lök
400 gPastasås Basilika
0,5 dlVatten
400 gPenne
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Topping
1 stBasilika - färsk
125 gMozzarellaost
Instruktioner
1

Pasta: Skölj auberginen och skär i tärningar. Lägg på ett fat och strö över salt. Blanda om och låt ligga i 10 minuter.

2

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

3

Skala och finhacka vitlök och lök och fräs i olivolja utan att den får färg. Tillsätt krossade tomater och vatten och låt småkoka i ca 4-5 minuter.

4

Torka av auberginen med hushållspapper och stek den i en ny panna med olivolja i ett par minuter så den får lite färg. Lägg sedan i den i tomatsåsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

5

Häll av pastan och blanda med såsen. Tillsätt sköljd, hackad basilika och toppa med mozzarellabitar. Blanda om och servera direkt ur pannan.

Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell Retusch: Maddzan Lindblad

Näringsvärde: 422 kcal. 17 g protein, 11 g fett, 61 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell