Gå vidare till huvudinnehåll
Dödskallebål
Mari Bergman

Dödskallebål

2 tMedel
255,80 kr
12 portioner 9,36 kr per portion
Läskigaste bålen till halloween. Använd höstens äppelskörd och gör döskallar av dina äpplen. Pimpa bålen med gingerbeer för extra festlighet.

8 stSvenska Äpplen
1 lÄppelmust
3 stKanel Hel
0,5 lGinger beer
Instruktioner
1

Värm ugnen till 125 grader.

2

Skala äpplen och skär ut öga, näsa och mun i form av en dödskalle. Skär bort en bit av andra halvan du inte skurit i och lägg alla äpplen med ansiktet upp på en plåt.

3

Baka äpplena i ca 1,5 timme.

4

Koka upp äppelmust med kanelstänger.

5

Häll över den varma äpplemusten i en skål och toppa med gingerbeer. Lägg ner dödskalleäpplena och servera ljummen.

Bild:

Christoffer Skogsmo