Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
100 g | Schalottenlök, (2 st) | |
15 g | Chilifrukter, (0,5 st röd chili) | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Tomatpuré | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade, (1 burk) | |
2 msk | Kapris | |
1 dl | Svarta oliver, urkärnade | |
400 g | Spaghetti | |
150 g | Korshags gravad lax | |
0,5 dl | Persilja - färsk, hackad | |
1 krm | Salt, (efter smak) | |
1 krm | Svartpeppar, (efter smak) |
Finhacka vitlök och lök och skiva chilin tunt. Stek mjuka i olivoljan på låg värme. Tillsätt tomatpurén och låt steka ett par minuter. Häll i tomater, kapris och oliver. Skölj ur tomatburken med 1 dl vatten och häll i. Låt såsen småkoka i 20 minuter.
Koka spaghettin al dente i saltat vatten.
Skär laxen i små bitar.
Blanda ner spaghettin och laxen i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Toppa med persilja.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria