Gå vidare till huvudinnehåll
Puttanesca med gravad lax
Korshags

Puttanesca med gravad lax

30 minMedel
230,15 kr
4 portioner 38,41 kr per portion
Spaghetti med en smakrik tomatsås och massa umami från tomatpuré, kapris och oliver. Sardellerna har ersatts med gravad lax.

2 klyftaVitlök Vanlig
100 gSchalottenlök, (2 st)
15 gChilifrukter, (0,5 st röd chili)
2 mskOlivolja
1 mskTomatpuré
400 gKörsbärstomater Konserverade, (1 burk)
2 mskKapris
1 dlSvarta oliver, urkärnade
400 gSpaghetti
150 gKorshags gravad lax
0,5 dlPersilja - färsk, hackad
1 krmSalt, (efter smak)
1 krmSvartpeppar, (efter smak)
Instruktioner
1

Finhacka vitlök och lök och skiva chilin tunt. Stek mjuka i olivoljan på låg värme. Tillsätt tomatpurén och låt steka ett par minuter. Häll i tomater, kapris och oliver. Skölj ur tomatburken med 1 dl vatten och häll i. Låt såsen småkoka i 20 minuter.

2

Koka spaghettin al dente i saltat vatten.

3

Skär laxen i små bitar.

4

Blanda ner spaghettin och laxen i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.

5

Toppa med persilja.