Gå vidare till huvudinnehåll
Carbonara med kallrökt lax
Korshags

Carbonara med kallrökt lax

15 minEnkelt
270,85 kr
4 portioner 44,10 kr per portion
En perfekt krämig vardagspasta! Korshags variant av carbonara med äggula och parmesan, men med kallrökt lax istället för rökigt fläsk.

400 gRigatoni
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
4 stÄggulor
150 gRiven Parmesanost, finriven (+ lite extra till servering)
150 gKorshags kallrökt lax
15 gGräslök - färsk, ca 0,5 dl, finhackad
1 krmSalt, (efter smak)
0,5 krmSvartpeppar, (efter smak)
Instruktioner
1

Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av men spara ca 2 dl av pastavattnet.

2

Finhacka vitlöksklyftan och stek på låg värme i olivoljan i en stor panna ett par minuter.

3

Vispa ihop äggulorna med parmesan och ½ dl pastavatten.

4

Skär laxen i små bitar.

5

Lägg över pastan i pannan med vitlöksolja och rör hastigt i äggsmeten över lägsta värme. Rör i lite pastavatten i taget till en krämig konsistens. Ta från värmen, blanda i laxen och smaka av med salt och ordentligt med svartpeppar.

6

Toppa med gräslök och lite extra parmesan vid servering.