Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grundrecept pannkakssmet | ||
50 g | Smör | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
2 krm | Bakpulver | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
2 krm | Salt | |
2 st | Ägg | |
5 dl | Mjölk | |
Grönsaker | ||
100 g | Rödbetor, till rosa pannkakor | |
25 g | Hallon Färska, till rosa pannkakor | |
30 g | Spenat, till gröna pannkakor | |
0,5 st | Banan, till gula pannkakor | |
30 g | Mango, till gula pannkakor | |
2 krm | Gurkmeja, till gula pannkakor | |
Toppings | ||
100 g | Hallon Färska, till rosa pannkakor | |
2 msk | Honung, till rosa pannkakor | |
150 g | Jordgubbar Färska, till gröna pannkakor | |
2 dl | Kvarg 10 procent, till gröna pannkakor | |
100 g | Citron - Eko, till gula pannkakor | |
2 msk | Strösocker, till gula pannkakor |
Rosa pannkakor: Skala och riv rödbetan. Bryn en klick smör i en stekpanna.
Mixa samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt, ägg och hälften av mjölken i en mixerkanna till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, den rivna rödbetan, en näve färska hallon samt det brynta smöret. Mixa till en slät rosa smet.
Stek tunna pannkakor i smör i en stekpanna eller pannkaksjärn. Servera pannkakorna med färska hallon och honung.
Mixa samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt, ägg och hälften av mjölken i en mixerkanna till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, spenat och det brynta smöret och mixa samman till en slät grön smet.
Mixa samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt, gurkmeja, ägg och hälften av mjölken i en mixerkanna till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, banan, fryst mango och det brynta smöret och mixa samman till en slät gul smet.
Bild:
Foto: Susanna Blåvarg
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel