Gå vidare till huvudinnehåll
Pannkakor med grönsaksgömmor
Mari Bergman

Pannkakor med grönsaksgömmor

30 minMedel
450,10 kr
8 portioner 15,35 kr per portion
Färgglada pannkakor med massa "grönt". Rosa, gröna och gula pannkakor proppade med bl.a. rödbeta, spenat och gurkmeja, perfekt när du vill få i barnen lite extra nyttigheter. Tillaga grundreceptet på pannkakor och välj sedan vilken/vilka grönsaker du vill mixa ner. Grundreceptet på smeten är för en färg och räcker till 10-12 st pannkakor. Servera med ditt val av goda toppings.

Grundrecept pannkakssmet
50 gSmör
2,5 dlVetemjöl
2 krmBakpulver
1 tskVaniljsocker
2 krmSalt
2 stÄgg
5 dlMjölk
Grönsaker
100 gRödbetor, till rosa pannkakor
25 gHallon Färska, till rosa pannkakor
30 gSpenat, till gröna pannkakor
0,5 stBanan, till gula pannkakor
30 gMango, till gula pannkakor
2 krmGurkmeja, till gula pannkakor
Toppings
100 gHallon Färska, till rosa pannkakor
2 mskHonung, till rosa pannkakor
150 gJordgubbar Färska, till gröna pannkakor
2 dlKvarg 10 procent, till gröna pannkakor
100 gCitron - Eko, till gula pannkakor
2 mskStrösocker, till gula pannkakor
Instruktioner
1

Rosa pannkakor: Skala och riv rödbetan. Bryn en klick smör i en stekpanna.

2

Mixa samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt, ägg och hälften av mjölken i en mixerkanna till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, den rivna rödbetan, en näve färska hallon samt det brynta smöret. Mixa till en slät rosa smet.

3

Stek tunna pannkakor i smör i en stekpanna eller pannkaksjärn. Servera pannkakorna med färska hallon och honung.

4
  1. Gröna pannkakor: Bryn en klick smör i en stekpanna.
5

Mixa samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt, ägg och hälften av mjölken i en mixerkanna till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, spenat och det brynta smöret och mixa samman till en slät grön smet.

6
  1. Stek tunna pannkakor i smör i en stekpanna eller pannkaksjärn. Servera pannkakorna med kvarg och färska jordgubbar.
7
  1. Gula pannkakor: Bryn en klick smör i en stekpanna.
8

Mixa samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt, gurkmeja, ägg och hälften av mjölken i en mixerkanna till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, banan, fryst mango och det brynta smöret och mixa samman till en slät gul smet.

9
  1. Stek tunna pannkakor i smör i en stekpanna eller pannkaksjärn. Servera pannkakorna med rivet citronskal, citronsaft och strösocker.

Bild:

Foto: Susanna Blåvarg