Gå vidare till huvudinnehåll
Sötpotatissoppa med kokos och ingefära
Mari Bergman

Sötpotatissoppa med kokos och ingefära

30 minMedel
217,15 kr
4 portioner 30,76 kr per portion
Sötpotatissoppa med proteinrika röda linser är gott och prisvärt. Kokos ger soppan en fin sötma som matchas av ett härligt sting från ingefäran. Passar även perfekt i matlådan.

1 stGul lök
0,5 stGrönsaksbuljong
1 stLime
800 gSötpotatis
50 gFärsk ingefära
200 gRöda Linser Torkade
8 dlVatten
250 mlKokosmjölk
2 mskRapsolja
1 tskChiliflakes
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära.

2

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs sötpotatis, lök, vitlök, ingefära och chiliflakes i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong och röda linser. Koka upp, sänk värmen och låt soppan puttra under lock i ca 15 minuter.

3

Mixa soppan slät och tillsätt rivet limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

Bild:

Susanna Blåvarg