Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 2 msk | Citron, 1 citron | |
| 500 g | Spaghetti | |
| 150 g | Grönkål | |
| 50 g | Solroskärnor Naturella | |
| 125 g | Halloumi | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 klyfta | Vitlök | |
Koka pastan i saltat vatten.
Repa bladen från grönkålsstammen. Skala vitlöken.
Mixa samman grönkålsblad, vitlök och solroskärnor i en matberedare. Tillsätt oljan och mixa samman snabbt och försiktigt. Smaka av peston med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Riv grillosten grovt på ett rivjärn och stek den krispig i olja i en varm stekpanna. Rör om med jämna mellanrum med en trägaffel så att osten fördelar sig smått i pannan.
Sila av pastavattnet men spara 0,5 dl vatten kvar i kastrullen. Blanda ner peston och vänd samman ordentligt med pastan.
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med den stekta grillosten.
Bild:
Susanna Blåvarg

48,18 kr /kg

1 Pasta Spaghetti Casa Di Luca
38,13 kr /kg

129,75 kr /kg

78,60 kr /kg

162,50 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg