Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax med dillsås och kokt potatis
Mari Bergman

Ugnsbakad lax med dillsås och kokt potatis

30 minEnkelt
294,25 kr
4 portioner 45,40 kr per portion
Lax i ugn med krämig gräddsås går på ett kick att laga och smakar milt och gott för de allra minsta. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 mskFiskfond
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
Köp hem
1 stDill - färsk
800 gPotatis Fast
250 gGröna Ärtor Frysta
500 gLaxfilé Fryst
3 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Koka potatisen i saltat vatten.

3

Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak. Blanda grädden med fond och 0,5 kruka hackad dill. Häll gräddblandningen över laxen och sätt in i ugnen i ca 10-15 min.

4

Koka ärtorna i lättsaltat vatten i 1 min. Ta ut fisken och häll på ärtor. Dekorera med sköljd hackad dill.

5

Servera laxen och ärtorna med kokt potatis.

Bild:

Nurlan Emir