Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Rapsolja | |
0,5 tsk | Chilipulver | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 tsk | Salt | |
150 g | Minimozzarella | |
1,5 dl | Panko | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Paprikakrydda |
Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver, chili, timjan och salt.
Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.
Doppa mozzarellan först i mjöl, sen i äggsmeten sen i panko. Lägg på en tallrik. När du bara har några kvar kan du börja värma upp oljan i en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka bollarna med lite marginal. Testa när oljan börjar bli klar med en liten brödbit. När den fräser och flyter till ytan och börjar få färg är oljan tillräckligt varm.
Ta fram ett lock som man alltid skall ha till hands när man friterar ifall oljan blir för het.
Lägg ner ca 8 mozzarellabollar i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara. Servera ganska snart då de är godast varma.
Foto & styling: Sanna Livijn wexell
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria