Gå vidare till huvudinnehåll
Friterad minimozzarella med sweet chili
Mia Troberg

Friterad minimozzarella med sweet chili

20 minMedel
91,85 kr
4 portioner 10,73 kr per portion
Frasig boll av minimozzarella, ett roligt tilltugg för både små och stora barn! Om det endast är vuxna som ska äta kan du krydda bollarna lite ytterligare.

3 dlRapsolja
0,5 tskChilipulver
0,5 tskTimjan - torkad
0,5 tskSalt
150 gMinimozzarella
1,5 dlPanko
2 dlVetemjöl
2 stÄgg
0,5 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver, chili, timjan och salt.

2

Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.

3

Doppa mozzarellan först i mjöl, sen i äggsmeten sen i panko. Lägg på en tallrik. När du bara har några kvar kan du börja värma upp oljan i en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka bollarna med lite marginal. Testa när oljan börjar bli klar med en liten brödbit. När den fräser och flyter till ytan och börjar få färg är oljan tillräckligt varm.

4

Ta fram ett lock som man alltid skall ha till hands när man friterar ifall oljan blir för het.

5

Lägg ner ca 8 mozzarellabollar i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara. Servera ganska snart då de är godast varma.

Foto & styling: Sanna Livijn wexell

Bild:

Susanna Livijn Wexell