Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatismos | ||
1,5 dl | Mellanmjölk | |
1 kg | Potatis Mjölig | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
25 g | Smör | |
1 krm | Salt Fint | |
Järpar | ||
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 msk | Smör | |
1 st | Ägg | |
2 tsk | Torkad oregano | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
250 g | Fryst Bladspenat | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 krm | Salt Fint |
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Järpar: Blanda färsen med salt, svartpeppar, oregano, paprikapulver och ägg till en jämn smet. Forma 8 st järpar.
Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek järparna på medelvärme tills de har fått fin färg runt om. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara på eftervärmen.
Tillbehör: Värm spenaten i en kastrull med smör. Pressa i vitlök och smaka av med lite salt och peppar. Blanda om och låt spenaten stå på svag värme tills servering.
Potatismos: Häll av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress ner i en ny kastrull, eller mosa ihop potatisen med en potatisstomp tillsammans med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: 525 Kcal 35g Protein 23g fett 43g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria