Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Aioli | ||
3 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1,5 dl | Majsolja | |
1,5 tsk | Äppelcidervinäger | |
6 klyfta | Vitlök | |
2 l | Rapsolja | |
2 dl | Panko | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 st | Ägg | |
200 g | Matjessill |
Aioli: Dela äggen och separera gulorna från vitan. Pressa vitlöken i en skål och vispa ned äggulorna, sedan oljan droppvis. Smaka av med salt och äppelcidervinäger.
Friterad matjessill: Häll av vätskan från sillen och torka torr med hjälpa av papper. Vänd sillen först i mjöl därefter i uppvispat ägg och sedan i panko (eller vanligt ströbröd för den som föredrar det).
Värm oljan till ca 170-180 grader i en rymlig kastrull, ta gärna hjälp av en termometer. När oljan är varm, fritera sillen ca 3-4 minuter och låt sedan rinna av på hushållspapper.
Servera med aioli eller ställ fram på buffébordet tillsammans med andra rätter.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko