Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Strösocker | |
100 g | Smör | |
1,5 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
5 dl | Havregryn | |
2 msk | Kakao | |
3 msk | Sirap Ljus | |
2 msk | Starkt kaffe |
Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen då det är brynt.
Blanda ihop strösocker, sirap, kakao och havregryn och tillsätt sedan kaffe och det brynta smöret. Rör ihop tills allt är jämnt blandat och låt stå i kyl i ca 30 minuter.
Mixa jordnötterna i matberedare eller krossa i en mortel. Ta fram smeten och rulla till ca 30 stycken bollar, rulla sedan i jordnötskrosset.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Jordnötter Salta 275g Estrella
1 Kakao EKO/KRAV Fairtrade 250g Kung Markatta