Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
300 g | Fetaost | |
Marinad | ||
1 krm | Kummin | |
0,5 g | Saffran | |
1 krm | Garam Masala | |
1,5 dl | Yoghurt Naturell | |
Fyllning | ||
50 g | Färsk bladspenat | |
50 g | Pistagenötter | |
25 g | Riven kokos | |
25 g | Koriander - färsk |
Rosta kokos i en torr stekpanna tills det börjar dofta och kokosen fått en gyllene färg. Mortla hel kummin och blanda alla ingredienser till marinaden. Mixa sedan ingredienserna till fyllningen med en stavmixer. Lägg en fetaostskiva som botten. Bred på fyllningen och lägg en fetaost skiva ovanpå. Lägg allt i marinad och låt marinera i 45-60 min.
Ta upp osten. Lägg allt i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen på 150 grader i 6-8 min. Servera med basmatiris och en krispig sallad, alternativt som tillbehör till lamm, biff eller kyckling.
Bild:
Arla
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1